Kenneln

Cia 14 år
Kenneln har funnits sedan 1980.

Min man och jag, flyttade till landet 1973, och ville ha hund, det blev rasen Newfoundland.   Det var Newfoundlandstikarna  Lahja och Yllet, från Karin och Erland Thorander, Karilands Kennel i Borås. Av dem vi fick lära oss grunderna för hunduppfödning, Erland och Karin ställde alltid upp när det behövdes.

Kennelnamnet blev Yllegården, efter vår första avelstik Yllet. Intresset hade vi gemensamt och vi hjälptes åt med allt som hade med hundarna att göra. Även andra raser blev det, främst till barnen. Ceskyterrier 1982. Den uppfödningen, har idag våra döttrar tagit över. Även 2 PON kom in i familjen, men pga olika skäl, blev det bara 1 kull. 1998 träffade vi på rasen Lagotto Romagnolo, då kände vi att det var en ras som passade oss på alla plan.

1973 Newfoundland
1982 Ceskyterrier
1990 Polsk Owzarek Nizziny
1998 Lagotto Romagnolo.

Image5

Vårt mål är att föda upp Lagotto som är mentalt stabila, rastypiska och friska. Uppfödningen sker i liten skala då detta är vår hobby. Vi lägger ner stort arbete på valparna medan de finns kvar hos oss och vi vill hinna följa utvecklingen av samtliga valpar som lämnat kenneln.

Vi följer SKK:s regler och avtal vad gäller avel och uppfödning. Detta har alltid varit vårt rättesnöre, att endast avla på rastypiska, hd-röntgade och friska hundar, med lagottohundens trevliga temperament.
Sedan 2008, driver jag kenneln ensam, eftersom min man avled det året. Jag har endast 3 lagotto, varav 2 i avel

Berit