Lagotto Romagnolo


3 lagotto
Lagotto Romagnolo
är en mellan storlek av hund, den varierar visserligen i storlek inom rasen, men i rasstandarden kan du se vad man eftersträvar.

Här nedan beskriver jag våra Lagotto, det kan säkert förekomma helt andra lynnen, men det är dessa hundar vi avlar på och det är dessa temperament vi vill föra vidare

Det första intrycket av rasen är oftast den lockiga pälsen och glada svansviftandet. De blir mycket glada när det kommer besökande, och alla försöker att hålla sig närmast dem för att få lite klapp och kel. 

Våra hundar är lite olika i sättet, men det finns gemensamma rastypiska likheter. Främst, det mjuka temperamentet, de är samarbetsvilliga och de fungera utmärkt i grupp. 

Lagotton är en hund som tycker om att vara ute, får de bestämma så vistas de gärna ute i nästan vilket väder som helst. Att gräva i trädgården eller allra helst ute på åkrarna är en stor njutning för hunden och många olika egenskaper tittar fram. Det är inte lika roligt för Matte och Husse dock, dels ser hunden ut som en lerklump och gräsmattan saknar den jord som sitter på hela hunden. Försök att ta in en sådan hund utan att bli smutsig.

Våra hundar vill alltid, vara med oss. Att följa med på resor och besök hos goda vänner är ett uppskattat avbrott i vardagen. Långa promenader i skog och fjäll är också positivt.

Att deltaga på kurser hos Brukshundsklubben, uppskattas, de främjar tilliten till föraren och hela samspelet ägare – hund blir förstärkt.

Lagotton är en hund du själv formar, så betänk allt du gör!